Linkuri accesibilitate

Putin îl va întâlni săptămâna viitoare pe Xi Jinping în Uzbekistan


 Xi Jinping și Vladimir Putin
Xi Jinping și Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său chinez, Xi Jinping, se vor întâlni săptămâna viitoare în cadrul unei reuniuni a Organizației de Cooperare de la Shanghai (OCS) în Uzbekistan.

Presa de stat din Rusia citează oficiali, inclusiv pe ambasadorul Rusiei la Beijing, care au declarat că summitul va avea loc în timpul reuniunii OCS din orașul uzbek Samarkand, pe 15-16 septembrie.

Cei doi lideri s-au întâlnit ultima dată în februarie, chiar înainte ca Moscova să își lanseze invazia în Ucraina. China a încercat să păstreze distanța între criticarea Rusiei pentru război și evitarea încălcării sancțiunilor internaționale impuse Moscovei pentru agresiunea sa.

Beijingul a acuzat Statele Unite și NATO pentru provocarea Moscovei și a condamnat sancțiunile punitive impuse Moscovei. La rândul său, Kremlinul a sprijinit China pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Washingtonul, care au fost exacerbate de recenta vizită în Taiwan a președintei Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi. Mai mult, trupele chineze au participat luna aceasta la exercițiile militare Vostok-2022 din Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG