Linkuri accesibilitate

Putin și Erdogan discută la Moscova modalități de a reducere a violențelor din Siria


Moscova, 5 martie 2020
Moscova, 5 martie 2020

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc Regep Erdogan discută la Moscova modalități de a reducere a violențelor din Siria care amenință să aducă țările lor într-un conflict armat direct.

Erdogan a spus că încearcă să-l convingă pe Putin la convoririle de joi din capitala rusă să accepte o încetare rapidă a focului în provincia siriană Idlib.

Tensiunile de la Idlib au crescut după ce turcii au lansat o ofensivă împotriva forțelor președintelui sirian Bașar al-Assad, sprijinit de ruși. În 27 februarie, Ankara a raportat uciderea a 34 de militari turci într-o lovitură aeriană pusă pe seama forțelor guvernamentale siriene.

Turcia a ripostat în 2 martie, ucigînd 19 militari sirieni într-un atac cu drone, și doborînd două avioane guvernamentale.

Turcia și Rusia, care sprijină tabere opuse în conflict, au evitat pînă acum o confruntare directă, dar ultimele incidente îi fac pe mulți observatori să-și exprime temerea că Rusia și Turcia, care e membră a NATO, ar putea fi prinse într-un conflict armat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG