Linkuri accesibilitate

Putin: acuzațiile împotriva președintelui Trump sunt „ireale”


Președintele rus Vladimir Putin la conferința de presă anuală, 19 decembrie 2019.
Președintele rus Vladimir Putin la conferința de presă anuală, 19 decembrie 2019.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că punerea sub acuzare a președintelui american Donald Trump de catre Camera Reprezentantilor s-ar fi bazat pe acuzații care sunt „inreale”.

Vorbind la Moscova, pe 19 decembrie, la conferința sa de presă anuală, Putin a spus că se așteaptă ca Trump să rămână în funcție, în ciuda votului din Camera reprezentanților , pentru că procesul privind suspendarea va avea loc în Senat, cameră controlată de republicanii președintnelui american.

Putin i-a criticat pe democrații americani care, în opinia lui, ar fi „partidul care a pierdut alegerile dar continuă lupta prin alte mijloace”.

Putin a adăugat că Rusia este gata să negocieze un nou tratat STAR de reducere a armelor strategice cu Statele Unite dar pentru moment nu are nici o reacție la oferta sa .

Vladimir Putin a mai spus joi că nu există „trupe străine” în regiunile separatiste din estul Ucrainei, Donetsk și Luhansk . „Nu există trupe străine în LNR și DNR, forțele de autoapărare sunt formate din localnici ... Există unii străini, precum germanii și francezii, care luptă de ambele părți, dar cea mai mare parte a forțelor sunt oamenii locali ”.

Putin, care a numit destrămarea Uniunii Sovietice drept cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX, a criticat strategia lui Lenin în privința problemelor etnice, spunând că ideea sa de a acorda o autonomie largă republicilor sovietice bazate pe criterii etnice, inclusiv dreptul de secesiune, a deschis calea pentru destrămarea URSS.

În același timp, Putin a respins ideea de a scoate trupul îmbălsămat al lui Lenin din mausoleul din Piața Roșie din Moscova „deoarece există atât de mulți oameni în țara noastră pentru care numele său rămâne important”.

XS
SM
MD
LG