Linkuri accesibilitate

Putin anulează planul de a lua cu asalt Azovstal și ordonă, în schimb, asedierea acestuia


Președintele rus Vladimir Putin i-a ordonat ministrului apărării, Serghei Șoigu, să anuleze planurile de a lua cu asalt uzina siderurgică Azovstal din orașul portuar ucrainean asediat Mariupol și să o blocheze combinatul în schimb, pentru a proteja viețile soldaților ruși.

În timpul unei întâlniri televizate din 21 aprilie, Șoigu i-a spus lui Putin că „tot Mariupol se află sub controlul armatei ruse” și al separatiștilor susținuți de Moscova, în timp ce uzina Azovstal „este izolată și în siguranță" după săptămâni de bombardamente grele și lupte intense în tot orașul, unde zeci de mii de civili sunt blocați în condiții pe care lucrătorii umanitari le-au numit „apocaliptice”.

Putin a declarat în timpul întâlnirii că ar fi „nepractic” să ia cu asalt imensul complex industrial, deoarece „nu este nevoie să intre în acele catacombe și să se târască în subteran sub aceste instalații industriale”. Trupele rusești își continuă ofensiva totală în estul Ucrainei, în timp ce Kievul a propus organizarea unei „runde speciale” de negocieri la Mariupol.

Conform unui raport al serviciilor de informații militare britanice din 21 aprilie, forțele rusești avansează din zonele de staționare din Donbas spre orașul Kramatorsk, care continuă să fie lovit de tiruri de rachete.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG