Linkuri accesibilitate

Putin reafirmă dorința Rusiei de a-și retrage trupele din regiunea transnistreană „când va fi un dialog normal” între Tiraspol și Chișinău


Conferința de presă de bilanț a președintelui rus Vladimir Putin, organizată prin vido chat, Moscova, 17 decembrie 2020.
Conferința de presă de bilanț a președintelui rus Vladimir Putin, organizată prin vido chat, Moscova, 17 decembrie 2020.

Retragerea trupelor rusești din Transnistria va avea loc când va exista un context potrivit, a spus președintele rus Vladimir Putin joi, la conferința sa de presă de sfârșit de an. „ Am auzit declarațiile statelor occidentale despre necesitatea retragerii contingentului militar, noi pledăm pentru acest lucru, imediat ce va exista o situație potrivită, când va fi stabilit un dialog normal între Transnistria și cealaltă parte a Moldovei” a mai spus Putin.

Declarație apreciată de Nicu Popescu, fost ministru de externe din guvernul condus de Maia Sandu, drept un semnal pozitiv dat de șeful de la Kremlin, care ar indica dorința Moscovei de a-și normaliza relațiile cu R. Moldova.

Interviu cu NIcu Popescu, fost ministru de externe
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:13:00 0:00
Link direct

După ce i-a urat succes Maiei Sandu în activitatea sa de șefă a statului, Putin a făcut referire la faptul că doamna Sandu are și cetățenie română: „Maia Sandu este președintele Moldovei, dar, în același timp, și cetățean al României”.

XS
SM
MD
LG