Linkuri accesibilitate

Președinții Rusiei și Serbiei discută livrările de gaze: „Vom găsi o soluție acceptabilă pentru prietenii noștri sârbi” (V.Putin)


Președintele rus Vladimir Putin și omologul său sârb Alexandr Vucic la reuniunea de la Soci, Rusia, 25 noiembrie 2021.
Președintele rus Vladimir Putin și omologul său sârb Alexandr Vucic la reuniunea de la Soci, Rusia, 25 noiembrie 2021.

Președintele rus Vladimir Putin l-a asigurat pe omologul său sârb, Alexandr Vucic că „se va găsi cu siguranță o soluție” care să asigure alimentarea cu gaz a Serbiei, la prețuri rezonabile.

Cei doi s-au întâlnit joi la Soci, unde au discutat, între altele, despre un acord pe 10 ani de livrare a gazelor. Vucic a cerut public părții ruse să ofere prețuri „favorabile” în noul acord.

După discuții, Putin a declarat însă că detaliile acordului vor fi negociate la nivel de experți: „Vom desemna oamenii noștri de afaceri să finalizeze aceste discuții” i-a spus Putin lui Vucic. „În orice caz, vom găsi o soluție care va fi cu siguranță acceptabilă pentru prietenii noștri sârbi”.

Se relatează că Vucic solicită 3 miliarde de metri cubi de gaze pe an în orice nouă înțelegere. Rămâne de negociat formula prețului, respectiv cât la sută se va baza pe prețul pieței internaționale.

XS
SM
MD
LG