Linkuri accesibilitate

Răpit la Chișinău, fostul judecător ucrainean Ceaus reapare în spațiul virtual


Fostul judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, care a fost răpit acum o lună din centrul Chișinăului, a apărut astăzi în spațiul virtual.

Într-un mesaj video, publicat pe contul său de Telegram și preluat de presă, ex-magistratul spune că, de fapt, ar fi fost salvat din R. Moldova. El susține că este în siguranță, dar că nu poate spune unde se află.

Fostul judecător ucrainean mai afirmă în acest mesaj video că ar fi fost răpit nu acum, dar în 2016, fiind obligat să stea în Moldova.

El a spus că în timpul apropiat va apărea în Ucraina și că va da răspunsuri la toate întrebările.

Pentru moment, informația sau veridicitatea imaginilor nu au putut fi verificate din surse independente, precizează reacția ucraineană a postului nostru de radio.

Amintim că Nicolae Ceaus se afla în Republica Moldova de mai mulți ani, cerând azil politic. Fostul judecător era cercetat în Ucraina pentru corupție. La începutul lunii aprilie, el a fost luat cu forța din centrul Chișinăului și dus într-o direcție necunoscută, relatează Radio Chișinău.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a declarat că imaginile video cuNicolae Ceaus sunt în proces de verificare de către organul de urmărire penală și de către cel care asigură activitatea specială de investigație pe dosarul răpirii acestuia, relatează IPN.

Procuratura a mai spus că urmărirea penală privind circumstanțele răpirii fostului procuror este în plină desfășurare, iar cele două persoane investigate în această cauză se află în stare de arest. Cu noi informații se va revi „odată ce vor deveni disponibile date cu relevanță de amploare pentru public”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG