Linkuri accesibilitate

R. Moldova și UE lansează discuții în domeniul securității și apărării


Ministrul de externe al R. Moldova, Nicu Popescu

Republica Moldova a lansat o nouă formă de discuții cu Uniunea Europeană, primind asigurări de sprijin și întărire a colaborării în domeniul „securității și apărării”. Dialogul la nivel înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate a fost lansat cu ocazia unei întrevederi la Chișinău între ministrul moldovean de externe, Nicu Popescu, și Enrique Mora, director politic al Serviciului European de Acțiune Externă, la 18 martie.

Oficialul european este citat într-un comunicat al Delegației UE la Chișinău, lăudând Moldova pentru primirea refugiaților ucraineni în urma „agresiunii nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei”. „UE a salutat faptul că autoritățile moldovene au condamnat ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, se mai spune în comunicat.

Ministrul Popescu a spus că R. Moldova dorește să coopereze mai strâns cu UE în domeniul securității, inclusiv a celei cibernetice și pentru contracararea „amenințărilor hibride” ca dezinformarea. Decizia de a lansa Dialogul în domeniul politic și al securității a fost luată în octombrie 2021, la ultima ședință a Consiliului de Asociere UE-R. Moldova

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG