Linkuri accesibilitate

R. Moldova a recepționat un lot de 230 400 de doze de vaccin Moderna, oferite gratuit de Franța


Republica Moldova a recepționat un lot de 230 400 de doze de vaccin Moderna, oferite gratuit de Franța, prin intermediul Platformei COVAX. Dozele vor fi păstrate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, de unde vor fi distribuite în toate centrele de vaccinare.

Svetlana Nicolăescu, secretar de stat la Ministerului Sănătății, a spus la recepționarea lotului că vaccinul Moderna, donat Republicii Moldova, oferă posibilitatea de a extinde programul de imunizare și de a proteja populația de cazurile severe de COVID-19, transmite agenția IPN.

Marc Ivarra, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Franței la Chișinău, a declarat că donația este o expresie concretă a angajamentului Franței, care va contribui la accelerarea campaniei de vaccinare, în condițiile în care rata de acoperire vaccinală completă în Moldova este mai mică de 30%. „Partajarea vaccinurilor COVID-19 este una dintre prioritățile guvernului francez, care este solidar cu țările afectate de pandemie și care își dorește să contribuie la accelerarea acoperirii vaccinale la nivel mondial”, a spus Marc Ivarra. În aprilie 2021, Franța a fost prima țară care a donat doze de vaccin împotriva COVID-19 prin intermediul Mecanismului COVAX .

De la începutul campaniei de vaccinare, Republica Moldova a recepționat 2 550 090 de doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 816 390 doze de vaccin prin intermediul Platformei COVAX. Până în prezent, doar 966 337 de persoane au încheiat schema completă de vaccinare în Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG