Linkuri accesibilitate

R. Moldova cere sprijinul României să achiziționeze Remdesevir și viitoare vaccinuri anti-Covid


R. Moldova a cerut sprijinul României pentru a achiziționa în viitor vaccinuri anti-Covid -19, dar și medicamentul Remdesevir, aprobat deja în Europa pentru tratarea formelor grave de Covid-19 și solicitat de România prin mecanismul de cooperare a Comisiei Europene.

Aflat la București unde s-a întâlnit cu Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), Eremei Priseajniuc, a explicat: „Rugămintea noastră este să examinați posibilitatea includerii Republicii Moldova în această solicitare pentru obținerea medicamentului Remdesevir, precum și a vaccinurilor anti-Covid-19, pentru inițierea imunizării populației Republicii Moldova, în special din grupurile de risc major din țara noastră (lucrători medicali, persoane vârstnice, persoane cu comorbidități, copii etc.)”, relatează Radio Chișinău.

Miercuri, președintele Igor Dodon exprimase interesul R. Moldova pentru vaccinul dezvoltat la Moscova. Rusia a devenit marți prima țară din lume care a autorizat utilizarea unui vaccin ce nu a fost testat încă masiv pe oameni. Vaccinul nu este omologat internațional, iar România a anunțat deja, prin președintele Klaus Iohannis, că nu este interesată.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG