Linkuri accesibilitate

R. Moldova: continuă să scadă numărul de contaminări si decese legate de Covid-19


Prima donație de vaccinuri Sputnik V ajunse la Chișinău, 24 aprilie 2021.
Prima donație de vaccinuri Sputnik V ajunse la Chișinău, 24 aprilie 2021.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus confirmate prin teste de laborator în cursul unei săptămâni în Rep. Moldova continuă să scadă, la fel ca și numărul deceselor legate de Covid-19, potrivit datelor prezentate de autoritățile din sănătate.

Astfel, în ultimele șapte zile s-au înregistrat 3.242 de cazuri, cele mai puține într-o săptămână, de la începutul anului curent. Duminică, 25 aprilie, au fost confirmate 241 contaminări, iar bilanțul general al infectărilor a urcat la peste 249 de mii de cazuri. Și numărul deceselor a început să scadă pentru a treia săptămână consecutiv. Astfel, în ultimele șapte zile, s-au înregistrat 159 de decese asociate Covid-19, cu 24 de cazuri letale mai puține decât săptămâna precedentă.

R. Moldova a depășit duminică, 25 aprilie, pragul de 120 de mii de doze de vaccin administrate, anunță Ministerul Sănătății.

R. Moldova a recepționat sâmbătă, 24 aprilie, un lot de 142 de mii de doze de vaccin Sputnik V oferit de către Federația Rusă. Până acum, R Moldova a dispus numai de vaccinurile obținute prin donație de la România și prin platforma Covax a Organizației Mondiale a Sănătății, cea mai mare parte vaccinuri AstraZeneca dar și un procent redus de PfizerBioNTech.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG