Linkuri accesibilitate

R. Moldova: Donație de echipamente de protecție și dezinfectanți de la guvernul Olandei


R. Moldova a recepționat un lot de echipamente de protecție și dezinfectant împotriva COVID-19 donat de guvernul Olandei în valoare de peste 2,5 milioane de euro, cu suportul Fundației de caritate „Max face posibilul”.

Echipamentele vor fi distribuite în toate spitalele republicane, municipale, raionale și centrele de sănătate, centrele de sănătate publică, precum și în centrele de plasament din țară, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

„Aceste materiale de protecție reprezintă un suport major pentru personalul medical, astfel încât să putem face față unui nou val al COVID-19”, a menționat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Săptămâna trecută autoritățile sanitare de la Chișinău au confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS CoV-2. Ministra Sănătății a anunțat că în următoarele săptămâni s-ar putea ajunge până la trei sau chiar patru mii de cazuri de infectare pe zi.

Marți, 18 ianuarie, au fost raportate 1783 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, cu peste 600 de cazuri mai mult decât o săptămână mai devreme.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG