Linkuri accesibilitate

R. Moldova: numărul deceselor legate de Covid-19 în continuă creștere


 Cehia, Praga. Piața Primăriei din Praga, devenită loc de comemorare a victimelor Codid-19, 4 aprilie 2021.
Cehia, Praga. Piața Primăriei din Praga, devenită loc de comemorare a victimelor Codid-19, 4 aprilie 2021.

Numărul deceselor legate de Covid-19 crește în Rep. Moldova, în ultimele șapte zile, s-au înregistrat 309 decese legate de noul coronavirus, cu 41 mai multe decât săptămâna precedent, potrivit Radio Chișinău care a centralizat datele autorităților sanitare.

Săptămâna trecută, s-a raportat o medie zilnică de 44 de decese față de 38 de cazurile înregistrate în săptămâna anterioară. Bilanțul general al victimelor a ajuns la 5136 de cazuri.

Numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 este însă, în scădere, pentru prima dată după mai multe săptămâni de creștere. Astfel, în ultima săptămână s-au înregistrat 8566 de cazuri cu aproape trei mii mai puține decât în perioada 22-28 martie.

Într-un interviu cu Europa Liberă, Mihail Pîsla, expert în sănătate publică la Universitatea de Medicină avertizează că în R. Moldova, spre deosebire de alte state europene, pandemia nu a evoluat în valuri, numărul de contaminări fiind în constată creștere. Mai mult, el atrage atenția că pandemia de coronavirus a „lovit”într-un moment în care structurile de sănătate publică sunt foarte slabe, consecință – în opiia sa – a unei reforme nereușit din 2009-2010 care a dus la creare Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, de peste șase luni fără un director.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG