Linkuri accesibilitate

R. Moldova: peste 52 de mii de persoane vaccinate, aproape 400 de vaccinări „peste rând”


În R. Moldova, numărul deceselor legate de Covid-19 rămâne ridicat dar cel al contaminărilor pare să scadă: marți s-au înregistrat 46 de decese dar sub o mie de noi cazuri de infectare (mai precis 773) ceea ce aduce totalul la peste 236 de mii. Au fost deja vaccinate, cu prima doză, peste 52.500 de persoane, informează Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Pe de altă parte, miercuri, șefa campaniei de vaccinare, Ninel Revenco a informat că aproape 400 de persoane au fost vaccinate în afara graficului, fiind incluse în mod neclar în prima etapă a campaniei destinată exclusiv lucrătorilor din sistemul medical.

Preşedinta Maia Sandu anunţa săptămâna trecută că numărul celor care s-au imunizat înainte să le vină rândul, şi exclusiv cu vaccinul Pfizer, livrat în doze limitate, s-ar ridica la aproape 700 de persoane, fiind vorba de „angajați ai structurilor statului, consilieri locali, raionali, rudele şi cumetrii politicienilor”.

De altfel, cele peste 12 mii de doze de vaccin Pfizer, în jurul cărora s-a iscat scandalul imunizărilor fără rând, au fost deja administrate în totalitate la două săptămâni de la distribuire, cu excepția unui lot de aproape o mie de doze recepționat azi de regiunea transnistreană.

În depozitul național de vaccinuri mai rămân doze de Pfizer pentru rapel, precum şi 36 de mii de doze de AstraZeneca.

XS
SM
MD
LG