Linkuri accesibilitate

Rachete rusești au lovit o uzină de reparare a avioanelor militare la Lvov


Rachete rusești au lovit ținte din apropierea aeroportului din Lvov, în vestul Ucrainei, în dimineața zilei de vineri, 18 martie.

Primarul orașului Lvov, Andrei Sadovîi, a declarat că mai multe rachete au lovit uzina de reparare a avioanelor militare. Lovitura a avariat, de asemenea, o uzină de reparare a autobuzelor. Nu au fost raportate victime.

Rachetele au fost lansate din Marea Neagră, a afirmat, pe Facebook, comandamentul vestic al forțelor aeriene ucrainene, adăugând că două din cele șase rachete lansate au fost doborâte.

Între timp, forțele rusești și-au continuat asaltul asupra altor orașe ucrainene, inclusiv asupra Kievului, unde au fost raportate bombardamente în suburbii.

Salvatorii din Mariupol continuă să caute supraviețuitori printre ruinele unui teatru bombardat, în care sute de civili s-ar fi adăpostit atunci când a avut loc atacul, pe 16 martie.

Totodată, liderii mai multor țări occidentale au anunțat că fac presiuni pentru începerea unei anchete privind atacurile repetate ale trupelor rusești asupra unor ținte civile, inclusiv școli, spitale și zone rezidențiale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG