Linkuri accesibilitate

Răspunsul Moscovei la expulzarea șefului Sputnik Moldova: Președinta CA și un jurnalist din Găgăuzia, interziși în Rusia


Colaj: Liliana Vițu, președinta Consiliului Audiovizualului și jurnalistul Mihail Sirkeli
Colaj: Liliana Vițu, președinta Consiliului Audiovizualului și jurnalistul Mihail Sirkeli

Autoritățile de la Moscova le-au interzis accesul în Rusia președintei Consiliului Audiovizualului din R. Moldova, Liliana Vițu, și jurnalistului Mihail Sirkeli, fondatorul și administratorul portalului de știri Nokta de la Comrat, ca răspuns la expulzarea șefului Sputnik Moldova, Vitali Denisov.

Decizia i-a fost comunicată ambasadorului R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, convocat pe 3 octombrie la Ministerul rus de Externe.

„Este regretabilă această decizie, care se încadrează perfect în practicile ostile ale Rusiei. Indiferent de deciziile Moscovei, vom continua să stăm ferm pe pozițiile noastre de combatere a dezinformării, a atacurilor hibride și a încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a declarat Europei Libere purtătorul de cuvânt al Ministerului moldovean de Externe, Igor Zaharov.

Pe 13 septembrie, autoritățile de la Chișinău l-au expulzat pe directorul agenției de știri rusești Sputnik Moldova, Vitali Denisov, și i-au interzis accesul în R. Moldova pentru o perioadă de 10 ani, pe motiv că „amenința securitatea informațională” a țării.

Europa Liberă Moldova a aflat că Denisov a fost colonel al Forțelor Aeropurtate ruse, a lucrat în Comitetul de Investigații și în administrația președintelui Vladimir Putin și a scris pentru publicațiile Ministerului Apărării al Rusiei.

XS
SM
MD
LG