Linkuri accesibilitate

Drova! (VIDEO)


Un soi de palier inferior al dezastrului în care se află ţara asta.

Cînd o situaţie e lamentabilă, exasperantă, cînd nu mai ştii ce să faci ca să repari lucrurile, un vecin de-al meu zice: DROVA!

Reportajul despre magazinul ambulant al lui Ilan Şor conţine vocea unei femei vîrstnice. Iată vocea: „Eu cred că dacă ne dă mai ieftin, e bine. Da noi, dacă avem pensii mici, ne bucurăm. Poate o furat, poate nu, da mai dă şi la oameni. Da cel care fură, dar nu dă nimic?”

Drova!
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:02 0:00
Link direct

Gîndul acesta al femeii din Sadova mă face să exclam ca şi vecinul meu: DROVA! E un soi de palier inferior al dezastrului în care se află ţara asta. E un soi de reducere a fiinţei umane la instinctile primare. Nu mai contează că ceea ce cumperi mai ieftin poate fi produsul unui mişmaş sau furt. Nu te mai interesează nimic în afară de bucata ta de pîine.

„Nu ne place ce se spune despre el, dar nouă ni-i a mânca”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:39 0:00

Am impresia că nici nu e cazul s-o criticăm tare pe această doamnă. Reacţia ei e rezultatul colapsului economic şi social, e rezultatul izolării maşinăriei statale de viaţa de zi cu zi a simplilor muritori. În definitiv, sintagma sus-pomenită ne arată că oamenii nu mai cred în politicieni şi conducători. Statul nu mai este un reper pentru aceşti oameni. Nimeni nu-i mai poate ajuta. Nimeni nu se gîndeşte la ei. Toţi fură. Prin urmare, nu mai are nici o importanţă cine îţi dă. Contează numai faptul că îţi dă.

„Poate o furat, poate nu, da mai dă şi la oameni. Da cel care fură, dar nu dă nimic?” Ce să mai comentezi aici? Mergem înainte, spre viitorul nostru luminos! DROVA!

XS
SM
MD
LG