Linkuri accesibilitate

Ce facem cu pungile din plastic?


Vina nu e doar a magazinelor care ne propun aceste sacoşe din plastic. E şi vina noastră, a cumpărătorilor indiferenţi şi ignoranţi

Mergi la supermarket după produse alimentare şi, la casă, ţi se propune cu amabilitate să-ţi pui produsele într-o pungă din material plastic. Ulterior punga din plastic ajunge la tomberon, apoi în solul patriei. E trist? E foarte trist, stimaţi ascultători.

Ce facem cu pungile din plastic?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:03 0:00
Link direct

Ani de zile solul patriei e otrăvit de mormane de pungi din plastic. Şi nimeni, nici societatea civilă anemică şi pricăjită, nici atotputernicii conducători, nu poate să facă nimic. Pot să înţeleg, la rigoare, că nu avem posibilitatea să separăm gunoaiele, că aruncăm totul în pămînt, de la resturi de mîncare pînă la baterii. Dar măcar de sacoşele din plastic, foarte nocive, nu e posibil să scăpăm? De ce le facem cu toptanul?

Vina nu e doar a magazinelor care ne propun aceste sacoşe din plastic. E şi vina noastră, a cumpărătorilor indiferenţi şi ignoranţi. Nu vrem să venim la magazin cu torba noastră. E mai comod să cerem o pungă de plastic, nu-i aşa? Despre pungile biodegradabile, în vogă pe alte meridiane, nu are rost să vorbim aici. Sîntem în RM, spaţiul în care ecologia nu a contat niciodată.

Îmi amintesc cum, de multe ori, eram privit cu o compasiune ofensatoare atunci cînd refuzam, la casă, pungile din plastic şi scoteam torba mea din geantă. E o mare molimă aici proliferarea pungilor din plastic. Numai faptul că nu putem scăpa de ele e suficient pentru a scoate în evidenţă micimea noastră sufletească.

XS
SM
MD
LG