Linkuri accesibilitate

Premierul Filip şi risipa de bani publici


Pavel Filip, de Ziua independenței
Pavel Filip, de Ziua independenței

O guvernare responsabilă, care are grijă de cetăţeni, nu se va confrunta cu proteste mari care s-o facă să se ascundă după umerii poliţiştilor

Premierul Filip a declarat deunăzi iată ce: „O zi de manifestații electorale, politice costă Republica Moldova în jur de 3 milioane de lei. Pentru a scoate la muncă toți polițiștii, pentru hrană, drum, cheltuim 3 milioane. Cu acești bani putem face multe lucruri pentru cetățeni. Cu bani pentru 10 manifestaţii putem dubla hrana pentru copii în grădinițe, majora indemnizațiile pentru tinerii care vin să lucreze în educație de la 40 la 120 de mii de lei. Noi, oricum, vom face acest lucru, doar îmi pare rău că acești bani sunt cheltuiți pe politicienii care vor să-și facă pe spatele cetățenilor popularitate”.

Aşadar, domnul Filip ne vorbeşte despre risipa de bani publici şi despre răulenii care se ocupă metodic de tocarea banilor contribuabililor în scopuri mercantile. Mărturisesc că sunt foarte nedumerit, stimaţi ascultători.

De fapt, o guvernare responsabilă, care are grijă de cetăţeni, nu se va confrunta cu proteste mari care s-o facă să se ascundă după umerii poliţiştilor. O guvernare onestă şi responsabilă face tot posibilul ca cetăţenii să nu aibă motive de nemulţumire şi, prin urmare, să nu mai fie nevoie să-i plătească suplimentar pe poliţişti. Sunt curios să ştiu: domnul Filip se simţea bine cînd depunea florile la monumentul lui Ştefan cel Mare şi era huiduit de cîteva mii de oameni? Şi oare atitudinea asta ostilă e doar emanaţia unor adversari politici fără scrupule?

„Trăim așa cum trăim”. Ziua Independenței R. Moldova - versiunea oficială
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:39 0:00

La ce se aşteaptă conducătorii dacă din trei bănci dispar sume uriaşe, dacă cinovnicii merg la vînătoare în Pădurea Domnească, dacă se face o dubioasă amnistie fiscală, dacă se amînă nişte alegeri, iar altele sunt invalidate? După toate acestea, ei vor ca lumea să tacă şi să nu mai protesteze? Păi, nu e o absurditate dorinţa lor?

Domnul Filip ne vorbeşte despre cîteva milioane de lei pe care guvernarea îi cheltuieşte pentru aducerea poliţiştilor la proteste. Dar un miliard de dolari dispăruţi din bănci e puţin? Aşa că, vorba unui vecin de-al meu, cia bî korova mîceala!

XS
SM
MD
LG