Linkuri accesibilitate

Noi victime identificate ale genocidului de la Srebrenica vor fi înmormântate


Cimitirul memorial Potocari, Srebrenița, 11 iulie 2022.

Rămășițele a 50 de victime recent identificate ale genocidului de la Srebrenița vor fi înmormântate pe 11 iulie, în contextul în care Bosnia-Herțegovina comemorează 27 de ani de la uciderea a mii de bărbați și băieți musulmani bosniaci de către forțele sârbo-bosniace în timpul războiului din Bosnia.

Peste 3000 de persoane au participat la „Marșul Păcii 2022" la 10 iulie, după un periplu de trei zile la cimitirul memorial Potocari, înaintea ceremoniei. Mii de persoane sunt așteptate să participe la comemorarea masacrului.

Chiar dacă mulți sârbi și liderii lor refuză să recunoască Bosnia-Herțegovina ca țară, unele grupări au declarat la Belgrad că vor organiza un miting în capitala sârbă cu scopul de a face ca 11 iulie să fie declarată Ziua comemorării în această țară.

În iulie 1995, peste 8000 de bărbați și băieți musulmani bosniaci au fost adunați și uciși de forțele sârbe bosniace în orașul Srebrenișa din estul țării - cea mai gravă crimă în masă din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Până în prezent, 6.671 de persoane au fost identificate și îngropate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG