Linkuri accesibilitate

Recep Tayyip Erdoğan nu va participa la summit-ul Comunităţii Politice Europene din R. Moldova


Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.
Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan nu va participa la summit-ul Comunităţii Politice Europene, care se va desfăşura joi în R. Moldova. Informația a fost confirmată pentru Europa Liberă de Ministerul de Externe de la Chișinău.

Reales pe 28 mai pentru al treilea mandat prezidențial, Erdoğan s-a retras în ultimul moment, fără a oferi explicații.

Între timp, la Chișinău, au început să sosească delegațiile oficiale. Primii care au ajuns sunt președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell.

Potrivit organizatorilor, la summit-ul de la Castel Mimi sunt așteptați circa 50 de președinți și prim-miniștri europeni. Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, nu și-a confirmat, deocamdată, participarea.

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG