Linkuri accesibilitate

Angajați ai televiziunii Dojdi au părăsit Rusia


Redactorul șef al postului de televiziune Dojdi, Tihon Dziadko
Redactorul șef al postului de televiziune Dojdi, Tihon Dziadko

Redactorul șef al postului de televiziune Dojdi spune că a părăsit Federația Rusă după ce pagina de internet a instituției a fost blocată de autoritățile ruse. Tihon Dziadko a declarat pentru canalul Telegram Podiom că el și câțiva colegi au părăsit țara pentru o perioadă nedeterminată „pe fondul unei represiuni dure din partea autorităților asupra instituțiilor media independente”.

„După blocarea ilegală a site-ului Dojdi, a conturilor canalului de pe mai multe rețele sociale, precum și amenințările adresate unor angajați ai noștri, a devenit evident că siguranța personală a unora dintre noi este amenințată”, a spus Dziadko.

Anunțul redactorului șef al postului de televiziune Dojdi a venit la o zi după ce site-ul lui instituției media a fost blocat în Federația Rusă din ordinul Procuraturii Generale.

De asemenea, postul de radio Eho Moskvî a fost blocat pentru că a distribuit ceea ce autoritățile ruse au numit informații „care instigă activități extremiste, violență și informații false” despre invazia Rusiei în Ucraina.

Agenția de stat de monitorizare a presei din Rusia, Roskomnadzor, a avertizat mass-media din toată țara că acțiunile Rusiei în Ucraina nu pot fi numite „război” sau „invazie” și ar trebui, în schimb, denumite „o operațiune militară specială în Ucraina”.

XS
SM
MD
LG