Linkuri accesibilitate

Azerbaidjan | Redactorul-șef al unei publicații independente și un avocat, arestați preventiv


Redactorul-șef al publicației Hural TV, Avaz Zeynalli
Redactorul-șef al publicației Hural TV, Avaz Zeynalli

Redactorul-șef al unei importante organizații independente de știri din Azerbaidjan și un avocat au fost condamnați la patru luni de arest preventiv într-un caz care implică acuzații de luare de mită pe care ambii le neagă.

Un tribunal din Baku a emis la 11 septembrie decizia în cazul lui Avaz Zeynalli, redactorul-șef al Hural TV (Parlament) și Elchin Sadigov, un cunoscut avocat specializat în drepturile omului. Acțiunea în instanță are loc după ce Zeynalli a fost acuzat în presa pro-guvernamentală că a acceptat mită de la un om de afaceri azer de top, care se confruntă el însuși cu acuzații penale, inclusiv de delapidare, pentru a nu mai tipări reportaje critice despre acest caz.

Sadigov, avocatul omului de afaceri, ar fi acționat în calitate de intermediar. Atât Sadigov, cât și Zeynalli neagă acuzațiile, iar avocatul lor a declarat că va face apel. Omul de afaceri, Rasim Mammadov, este șeful companiei Baku Steel Company.

În februarie 2021, Mammadov a fost reținut pentru acuzații, inclusiv pentru deturnarea a aproximativ 55 de milioane de manat (peste 32 de milioane de dolari). Mammadov, care este reprezentat de Sadigov, neagă acuzațiile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG