Linkuri accesibilitate

Reformele justiției întârzie dar Ucraina speră într-o nouă tranșă din împrumutul FMI


Parlamentul ucrainean în timpul dezbaterilor pe marginea unei legi privind Banca Națională, cerută și de partenerii externi, Kiev, 13 mai 2021.
Parlamentul ucrainean în timpul dezbaterilor pe marginea unei legi privind Banca Națională, cerută și de partenerii externi, Kiev, 13 mai 2021.

Premierul ucrainean Denis Șmîhal a declarat că Kievul se așteaptă să primească, până la sfârșitul anului, o a doua tranșă din împrumutul de 5 miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internațional (FMI), chiar dacă nu s-au făcut progrese importante în reformarea sistemului juridic.

O misiune FMI va sosi la Kiev pe 18 septembrie pentru a evalua progresele Ucrainei legate de o serie de reforme cheie, privind justiției, Banca Centrală și lupta cu corupția sistemică. Toate, condiții pentru acordarea unei noi tranșe din împrumut. Este ultima evaluarea FMI înainte de o decizie finală.

Parlamentul Ucrainei a adoptat în iulie reforma justiției care a fost o prioritate pentru partenerii occidentali, deoarece este văzută ca fiind esențială pentru consolidarea statului de drept și reducerea corupției.

FMI a aprobat anul trecut împrumutul pe 18 luni pentru a ajuta țara să facă față impactului economic al pandemiei de coronavirus.

Ucraina a primit prima tranșă de peste două miliarde de dolari în iunie și așteaptă acum o a doua tranșă de 750 de milioane de dolari.

XS
SM
MD
LG