Linkuri accesibilitate

Regiunea Herson, conectată la canalele de televiziune rusești cu acces „gratuit”


Armata rusă a anunțat marți că a conectat întreaga regiune Herson din sudul Ucrainei, la canalele de televiziune rusești, care vor fi de acum accesibile „gratuit”.

Ministerul rus al Apărării susține că aproximativ un milion de locuitori ai regiunii ucrainene, controlată acum de Rusia, au acum acces la principalele canale rusești.

Canale rusești de televiziune au fost interzise în Ucraina după anezarea abuzivă a peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014 și izbucnirea conflictului separatist din estul țării. Anul trecut au fost interzise și 3 canele locale de televiziune, pentru propagandă pro-rusă iar la sfârștiul săptămânii trecute, Parlamentul de la Kiev a interzis difuzarea unor producții muzicale ruseși și importul de cărți din Rusia și Belarus.

Regiunea Herson a fost cucerită de armata rusă chiar în primele zile ale ofensivei sale împotriva Ucrainei, lansată la sfârșitul lui februarie. De atunci, Moscova duce o politică de rusificare a teritoriilor căzute sub controlul său în sudul Ucrainei: a introdus moneda rusă, rubla, a început să distribuie pașapoarte ruse.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG