Linkuri accesibilitate

Reprezentantul OSCE din nou la Chișinău și Tiraspol  


Moldova - the OSCE Special Representative for the Transdniestrian Settlement Process, Thomas Mayr Harting, in Chisinau, 17Jun2020
Moldova - the OSCE Special Representative for the Transdniestrian Settlement Process, Thomas Mayr Harting, in Chisinau, 17Jun2020

Reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Thomas Mayr-Harting, vine duminică în Republica Moldova „pentru a examina situația actuală în procesul de reglementare transnistreană și a identifica, împreună cu părțile, pașii concreți pentru avansarea reglementării”, anunță un comunicat al Misiunii OSCE în Republica Moldova.

„La Chișinău, Thomas Mayr-Harting va avea întrevederi cu președinta Maia Sandu, cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi, vicepremiera pentru reintegrare, Olga Cebotari, precum și cu liderii mai multor partide politice”, anunță comunicatul, fără să precizeze despre liderii căror partide ar fi vorba. De asemenea, Thomas Mayr-Harting se va întâlni cu ambasadorii țărilor care au rolul de mediatori și observatori în formatul „5+2”.

La Tiraspol, Reprezentantul special se va întâlni cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev.

Ultima dată Thomas Mayr-Harting a fost în Republica Moldova la sfârșitul lunii ianuarie, când a declarat că „în ultimii doi ani nu s-au prea făcut progrese în rezolvarea conflictului transnistrean, iar în 2020 procesul a fost complicat de pandemia de COVID-19 și de evenimentele de pe scena politică din Republica Moldova.

XS
SM
MD
LG