Linkuri accesibilitate

Reprimarea sângeroasă a protestatarilor din Myanmar, condamnată internațional


Acțiunile trupelor de securitate din Myanmar sunt condamnate internațional.

Lideri militari din 12 țări, între care și Statele Unite au făcut publică o declarație în care condamnă forțele militare și de securitate din Myanmar pentru represiunea sângeroasă împotriva celor care doresc înlăturarea dictaturii militare.

Reprimarea sângeroasă a protestatarilor din Myanmar, condamnată internațional
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:45 0:00
Link direct

Națiunile Unite au condamnat și ele viguros represiunea din Myanmar, după o zi în care a fost înregistrat cel mai mare număr de morți – peste 100, în rândurile manifestanților pro-democrație. Aceste demonstrații continuă de-acum de două luni.

În declarația liderilor militari din Australia, Canada, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Danemarca, Olanda, Nouă Zeelandă, Coreea de Sud, Marea Britanie și Statele Unite se arată „Un militar respectă standardele internaționale de comportament și are responsabilitatea să protejeze – nu să atace – oamenii pe care ii servește”. „Cerem forțelor armate din Myanmar să pună capăt violențelor și să acționeze pentru restaurarea credibilității și respectului, în rândurile populației din Myanmar, ambele pierdute că urmare a recentelor acțiuni”. Ministrul American al apărării, Lloyd Austin și-a exprimat sprijinul pentru această declarație comună, pe rețele de socializare. “Vărsarea de sânge este înspăimântătoare” – a scris șeful Pentagonului, pe twitter, adăugând “Este extrem de îngrijorător”. Ambasadorul American în acea țară, Thomas Vajda a făcut și el o declarație publică în care se arată „Forțele de securitate omoară civili neînarmați, inclusiv copii, aceeași oameni pe care au jurat să-i protejeze”.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG