Linkuri accesibilitate

Republica Cehă: Număr record de cazuri de COVID-19


Republica Cehă a raportat 22.479 de noi cazuri de coronavirus pentru 16 noiembrie, cel mai mare număr zilnic înregistrat în această țară, de 10,7 milioane de când a început pandemia.

Datele publicate de Ministerul Sănătății astăzi arată un salt cu 54% față de acum o săptămână și au depășit recordul anterior de 17.778 de infecții înregistrate în luna ianuarie.

Infecțiile cu COVID-19 sunt din nou în creștere în mai multe țări europene, inclusiv în Austria, Germania și Slovacia.

Rata de vaccinare a Republicii Cehe a rămas în urma celor din alte țări, cu 57,6% din populație complet vaccinată față de o medie a UE de aproape 69%, conform datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Republica Cehă a impus restricții relativ ușoare în ultimul val de COVID-19 în comparație cu cele anterioare. Guvernul a rezistat până acum înăspririi regulilor și a promis să nu închidă școli și să evite blocarea economiei.

In Cehia persoanele trebuie să prezinte teste COVID-19 negative sau certificate de vaccinare pentru a intra în restaurante și baruri.

Spitalele din Cehia au raportat 4.425 de pacienți cu coronavirus ieri , cee ace este mai puțin de jumătate din recordurile înregistrate în luna martie, potrivit Ministerului Sănătății de la Praga.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG