Linkuri accesibilitate

Secțiile de votare din R. Moldova s-au închis la ora 21:00.
Secțiile de votare din R. Moldova s-au închis la ora 21:00.

Votul s-a încheiat în R. Moldova, dar continuă în câteva secții de peste hotare

Secțiile de vot s-au deschis azi dimineață pentru alegerile prezidențiale și referendumul despre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Urmăriți Europa Liberă Moldova pentru a vă informa despre mersul votării și afla rezultatele.

13:15

În Rusia și Franța sunt cele mai aglomerate secții de votare din diaspora

Cele mai aglomerate secții de votare din străinătate sunt în Franța, Rusia, România, Grecia, Italia și Turcia, a informat ministerul moldovean de Externe.

La ora 12:00, rânduri de peste 100 de persoane se înregistrează la trei secții, respectiv la cele două secții de la Ambasada R. Moldova la Moscova și la secția Villeneuve- Saint-Georges din Franța.

Rânduri între 50 și 100 de persoane se atestă la Atena, Modena, secția consulară din București și cea nr. 3, Galați, Sibiu, Timișoara și Istanbul.

22:20

CEC a afișat primele rezultate preliminare

Președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a anunțat că în total, la referendumul constituțional au votat 1.478.953 de cetățeni sau 49,81% din numărul total de alegători. La prezidențiale, rata de participare este de 51,4%.

Autoritatea electorală a declarat ambele scrutine valabile și va prezenta primul bilanț preliminar luni, 21 octombrie, la ora 10:00.

Primele rezultate preliminare prezente de CEC din circa 21% de procese verbale procesate din totalul de 2.219, arată că președinta Maia Sandu, desemnată de PAS, și fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM, se află pe primele două locuri. Pe locul trei este ex-primarul de Bălți, Renato Usatîi, înaintat de Partidul Nostru.

În cazul referendumului constituțional, au fost procesate 19% din procesele verbale. Astfel, pentru opțiunea „DA” au votat peste 41% din alegători, iar pentru opțiunea „NU” - 58,3%.

21:46

Programul unor secții de votare din Rusia, România și Franța - prelungit

Ministerul Afacerilor Externe anunță că programul de activitate al secțiilor de votare de la Moscova și București a fost prelungit cu două ore, adică până la ora 23:00.

A fost prelungită cu două ore și activitatea secției de votare din Livry-Gargan. A fost prelungită cu 30 de minute și activitatea secției de votare din Brescia, Italia. Autoritățile precizează că în așteptare la cele patru secții de vot cu program prelungit sunt în jur de 400 de alegători.

A fost prelungit și programul de activitate al secțiilor de votare de la București (până la ora 23:00) și de la Brașov (până la 22:00) potrivit TVR Moldova, care îl citează pe ambasadorul R. Moldova în România, Victor Chirilă.

21:24

MAE: O secție de votare din Bologna și-a suspendat temporar activitatea din cauza unei alerte cu bombe

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că o secție de vot din Bologna și-a suspendat temporar procesul de vot pentru din cauza unei alerte cu bombă.

Biroul electoral al secției de votare a permis participarea la vot a tuturor cetățenilor aflați în aștpetare, după care autoritățile italiene au decis evacuarea și începerea verificărilor corespunzătoare.

După încheierea acțiunilor de verificare, în funcție de rezultat, secția de votare își va relua activitatea, transmit reprezentanții MAE.

21:01

Stop vot: Procesul de votare s-a încheiat în țară

Secțiile de votare din R. Moldova s-au închis la ora 21:00. Peste 1,5 milioane de cetățeni au votat până la această oră, prezența la vot fiind de 51,41%, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale.

Primele rezultate preliminare vor fi prezentate la ora 22:00.

Votarea continuă în diasporă. La București, biroul electoral a decis să prelungească programul de votare până la ora 23:00, din cauza numărului mare de alegători, au spus Europei Libere mai mulți cetățeni moldoveni aflați la fața locului.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG