Linkuri accesibilitate

Șeful diplomației române, la reuniunea miniștrilor de externe din UE


Bogdan Aurescu

Miniștrii de externe din țările Uniunii Europene se reunesc astăzi la Bruxelles, având pe agendă, între altele, discuții privind relațiile cu Rusia, situaţia din Hong Kong, elaborarea Busolei Strategice a UE, precum şi un dialog prin video-conferinţă cu noul secretar de stat al SUA, Antony Blinken.

Un comunicat al diplomației de la București precizează că ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, va accentua necesitatea unui angajament politic mai puternic cu statele din Parteneriatul Estic, din care face parte și Republica Moldova.

Totodată, ministrul român de externe va pleda pentru adoptarea de noi măsuri restrictive împotriva Rusiei, în contextul ultimelor evoluții din această țară în ceea ce privește cazul opozantului întemnițat Alexei Navalnîi.

În cadrul schimbului de opinii cu secretarul de stat american, Antony Blinken, ministrul Bogdan Aurescu va reitera necesitatea consolidării cooperării UE-SUA, pe care România o susține inclusiv în calitate de partener strategic al SUA, și va saluta intenția președintelui Joe Biden de a organiza un Summit al Democrațiilor. România, în calitate de președinție a Comunității Democrațiilor, este pregătită să contribuie la concretizarea acestei inițiative, se mai spune în comunicatul citat.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG