Linkuri accesibilitate

Reuniunea Comitetului parlamentar de asociere R.Moldova-UE


Siegfried Mureșan (stânga) și Mihail Popșoi (dreapta)
Siegfried Mureșan (stânga) și Mihail Popșoi (dreapta)

Conducerea Republicii Moldova are toată deschiderea și sprijinul Uniunii Europene, inclusiv pe segmentul parlamentar, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan, la Chișinău, într-o conferință de presă comună cu Mihail Popșoi – ambii în calitatea de copreședinți ai Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Actuala ședință a Comitetului, care a precedat întâlnirea copreședinților cu presa, se datorează Memorandumului de înțelegere semnat recent la Bruxelles de președintele parlamentului, Igor Grosu, și președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli. Documentul urmează să dea noi dimensiuni interacțiunii între legislativul de la Chișinău și forul european.

Referindu-se la necesitatea de a da conținut și viață Memorandumului de înțelegere între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European, europarlamentarul Siegfried Mureșan a spus, citat de agenția IPN că „provocările, preocupările, grijile sunt aceleași, atât în Republica Moldova, cât și la nivel european: trebuie să apărăm valorile europene, să luptăm pentru o justiție puternică, să facem față situației economice, inclusiv șocului inflaționist, să asigurăm securitatea energetică, să facem față creșterii prețurilor și altor fenomene care-și au originea în afara Uniunii Europene”.

Europarlamentarul s-a referit și la alte preocupări care ar urma să aibă o abordare coordonată, precum siguranța cetățeanului, securizarea frontierelor, tranziția spre economia „verde” și digitalizată. „Vom lucra mai strâns în aceste domenii și la nivel parlamentar”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG