Linkuri accesibilitate

„Odată cu el moare și ideea unui alt fel de politică promovată de noua generație, ideea unui unionism luminat” (Armand Goșu / 22)


Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:24 0:00
Link direct

Arestarea lui Dorin Chirtoacă face parte din schema politică aplicată de Vlad Plahotniuc: să dea impresia că Direcția Națională Anticorupție (din România) „a trecut Prutul”, deci CNA (echivalentul DNA) își face treaba. Armand Goșu, care semnează o analiză pe această temă în ediția on-line a revistei 22, adaugă că Plahotniuc mai are un scop: să atragă pe orice cale acel 15% electorat pro-român și pro-european care ar vota Maia Sandu sau Andrei Năstase. Deocamdată, prin compromiterea unora dintre adversari. A venit timpul, liberalilor, pe care nici Armand Goșu nu îi crede fără vină. Fie și aceea că Dorin Chirtoacă, în care s-au pus multe speranțe, a dezamăgit. Din păcate, el „nu moare singur, odată cu el moare și ideea unui alt fel de politică promovată de noua generație, ideea unui unionism luminat, a afirmării unui ro­mâ­nism impregnat de valori occidentale”.

Site-ul stiripesurse.ro informează, pe baza presei din Republica Moldova, că mai multe figuri din zona politicului sunt suspectați de lucruri necurate. Chiril Lucinschi, membru al Partidului Liberal democrat din Moldova și fiul fostului președinte Petru Lucinschi”, a fost pus de curând sub acuzare pentru spălare de bani prin interpuși și încălcarea regimului juridic de declarare a averii”. „Mihai Ghimpu a fost acuzat că a implicat la un moment dat serviciile secrete într-o licitație”. „Renato Usatîi, primarul municipiului Bălți și cel mai radical lider pro-rus, este acuzat de legături mafiote și de orchestrarea uciderii unui om de afaceri”. Chiar și preşedintele Igor Dodon e bănuit că ar fi primit bani pentru partid prin off-shore-uri și în urma unor contracte care invocă legislația rusă.

La secțiunea de bloguri a ziarului Adevărul, Mihai Polițeanu își spune părerea despre „Coaliția pentru România”, organizația care propune referendum pe tema definirii fără echivoc a „familiei tradiționale” în Constituție. Organizația ar trebui să se numească mai degrabă Coaliția pentru Rusia, spune bloggerul, pentru că în dezbaterea atât de agitată pe această temă nu e vorba de soarta cuplurilor gay, ci de politica Rusiei de a detona în Europa teme care dezbină. De ce e nevoie de modificarea Constituției, când e limpede că o eventuală inițiativă de legiferare a cuplurilor gay ar cădea urgent la orice vor în parlament? Familia tradițională, formată exclusiv din bărbat și femeie, ajunge astfel să fie apărată, spune autorul acestui comentariu, de „o ciorbă de putinişti şi rusofili exaltaţi, care şi-au asumat menirea divină să mântuiască naţiunea cu forţa, anti-occidentali şi inamici ai societăţii deschise, conspiraţionişti care trăiesc anxios sub asediul ocultei mondiale, neo-marxismului occidental, vaccinurilor Big Pharma şi globalizării, protocronişti, nostalgici ai lui Antonescu sau Gărzii de fier, protectori ai fiinţei naţionale în faţa asaltului decadenţei morale a Occidentului, dar, foarte probabil, şi naivi care chiar cred că pot construi o Românie mai bună sau reda demnitatea şi reconstitui influenţa etică a Bisericii prin modificări constituţionale limitative”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG