Linkuri accesibilitate

„Putea să fie şi mai rău! Să facem Centenarul cu Ceauşescu. Ne-a ferit Dumnezeu” (Petre Barbu / Adevărul)


Ziare româneşti
Ziare româneşti

Pe români „sărbătoarea îi va prinde cu o gaşcă de penali, incompetenţi, proşti, tupeişti, mincinoşi la conducerea României” (Petre Barbu / Adevărul)

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
Link direct

Un comentariu semnat de Vintilă Mihăilescu în Dilema Veche și preluat de Hotnews.ro spune că Ziua Națională a trecut, sărbătorile religioase încă n-au venit, așa că autorul se simte îndreptățit să-și exprime furia pentru că „România își face și ea intrarea în epoca iliberalismului! Curajos, pe ușa din spate… A intrat românește, (spune el) adică s-a furișat noaptea ca hoții și ziua ca băieții de cartier; a semnalizat Constituție, Europa și vot democratic și a luat-o spre autocrație; a început prin a invoca poporul pentru a putea apoi să-l controleze mai bine. Cuțitului i-a preferat otrava, care s-a insinuat treptat, de-abia văzută, până când, acum, începem să-i simțim efectele”. Acum Piața Victoriei nu mai este evacuată cu minerii, ca Piața Universității în 1990, dar „nu mai suntem considerați nici măcar dușmani ai poporului cu care autoritatea statului trebuie să se lupte coerent și consistent, nu mai suntem niște respectabili golani sau măcar niște amărâți de ciumpalaci, ci suntem luați pur și simplu de fraieri”. „Dar gata, s-a terminat cu joaca! Mișcările următoare încep să devină previzibile. #Rezist? Da, știm, (însă ca protestatar) ești identificat, ești listat și ne vom ocupa de tine. Mai întâi, îți vom lua vocea: îți bruiem sau închidem contul de facebook și îți limităm și controlăm spațiul de expresie”, scrie Vintilă Mihăilescu și încheie pe îngrijorarea că puterea a cam câștigat, de fapt, „pe teren”: românii protestează în stradă, dar parcă individual. Parcă „suntem prea multe Românii pentru o revoltă populară…”

Pentru Radu Vancu, care scrie pe site-ul contributors, „A murit Regele și a înviat Vadim” (e vorba de fostul lider al Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor). „PSD s-a peremizat”, dovadă scenele grotești din Parlament, din aceste zile. „Vadim a pierdut alegerile în 2000. Dar le-a câștigat post-mortem, în 2016, cu o majoritate pe care nicicând n-o visase”, prin PSD. S-ar zice că acest partid are totul la îndemână pentru a captura România, dar Radu Vancu nu crede că va fi așa. „Noi, minoritatea asta căpoasă care nu vrem zombificarea României avem armele noastre”: mișcarea #Rezist, cancelariile occidentale, controlul prezidențial al legilor trimise spre validare – la care se adaugă și arma referendumului prezidențial pro-justiție și opoziția. Care, după ședința de ieri din Parlament, s-ar fi făcut remarcată prin gestul parlamentarilor de la Uniunea Salvați România. După ce s-au înfruntat crunt în plen cu puterea, au fost învinși la vot, dar au ieșit cu toții din sala de dezbateri și s-au alăturat manifestanților numeroși din Parcul izvor, purtând în mâini telefoane cu lanternele aprinse. Mai mulți comentatori consideră că au făcut bună impresie.

Dincolo de toate, mai e și bietul An Centenar al Marii Uniri, 2018. Petre Barbu scrie pe blogurile Adevărul că pe români „sărbătoarea îi va prinde cu o gaşcă de penali, incompetenţi, proşti, tupeişti, mincinoşi la conducerea României”. Care, adaugă fără menajamente comentatorul, au fost votați de „prostime”. În schimb, „Putea să fie şi mai rău! Să facem Centenarul cu Ceauşescu. Ne-a ferit Dumnezeu”.

XS
SM
MD
LG