Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupţie.md


Invitata rubricii de astăzi este Mariana Colun.

„Accesând portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice, puteți afla că un grup de salariați ai Minei de piatră din Mileștii Mici, raionul Ialoveni, aflați în concediu forțat de mai mult timp, au protestat joi în fața clădirii Guvernului, nemulțumiți că nu li se achită salariile de mai mulți ani. Protestatarii susțin că nu și-au ridicat salariile din 2015, iar alții de mai mult timp. Întreprinderea a intrat în proces de insolvabilitate în 2017, iar administratorul desemnat de stat susține că nu sunt bani, iar salariile vor putea fi achitate doar după ce va fi vândută mina. Minerii, aflați în concediu forțat, susțin că, deși activitatea minei a fost sistată, extragerile de piatră continuă, iar mașinile și o bună parte din utilaje au fost vândute. Detalii aflați pe Anticoruptie.md.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:26 0:00
Link direct



Un alt articol o are în vizor pe șefa Direcţiei patrimoniu municipal din cadrul Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului Municipal Chişinău, Maria Oneșciuc. Bănuită într-un dosar de corupție, aceasta a fost eliberată din arest preventiv. Funcționara a revenit recent la muncă. Care este motivul, aflați pe portalul nostru.

La rubrica dosare de corupție, găsiți o știre despre hoțul în lege Vladimir Moscalciuc, alias Makena, condamnat la 19 ani de pușcărie, care nu va putea fi eliberat înainte de termen. Curtea de Apel Chișinău a anulat, recent, decizia Judecătoriei Chișinău care i-a redus termenul cu șase ani și șase luni din cauza că a fost deținut în condiții inumane și a trimis dosarul la rejudecare în instanța de fond. Decizia Judecătoriei Chișinău privind reducerea pedepsei pentru Moscalciuc a fost contestată atât de Administrația Națională a Penitenciarelor, cât și de avocații deținutului. Mai multe detalii, pe Anticoruptie.md.

Dintr-un alt articol aflați că partidele politice înaintează femei pentru funcția de primar în localitățile unde probabilitatea de câștig al partidului este minimă. Femeile, mai degrabă, ajung să fie primare sau consiliere în satele mici, iar dacă este candidată independentă, șansele de câștig cresc considerabil. Mai rar femeile ajung deputate sau membre ale consiliilor orășenești. Concluziile experților Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) au fost expuse la Clubul de presă „Femeile pe listele electorale: cum le percepe societatea?”, organizat de Centrul de Investigații Jurnalistice. Detalii, pe portalul nostru.

La rubrica știri citiți despre decizia Guvernului Chicu de a vota pentru retragerea din Parlament a proiectului de lege care prevedea că paza instituțiilor de stat urma să treacă în subordinea Ministerului de Interne, iar companiilor private li se interzicea să presteze servicii de pază obiectivelor de importanță strategică în stat. În cadrul ședinței de marți a Cabinetului de miniștri, a fost votată abrogarea hotărârii Guvernului Sandu, prin care proiectul de lege respectiv a fost aprobat. Retragerea proiectului de lege ar avea la bază obiecţiile formulate de mediul privat asupra cărora nu s-a ajuns la un consens. Detalii, pe portalul nostru.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG