Linkuri accesibilitate

Reznikov: până la 100 de militari ucraineni sunt uciși pe front în fiecare zi


Oleksii Reznikov

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, a declarat că până la 100 de militari ucraineni sunt uciși pe front în fiecare zi.

„Situația de pe front este dificilă. Până la o sută de luptători sunt uciși și până la 500 sunt răniți în fiecare zi. Kremlinul continuă să ne preseze cantitativ, s-a împotmolit, întâmpină o rezistență puternică și suferă pierderi uriașe. Dar deocamdată are forțe pentru a avansa pe unele segmente ale frontului”, a scris ministrul ucrainean pe Facebook.

Tema principală a postării lui Reznikov a fost însă furnizarea de arme către Ucraina din alte țări. Ministrul ucrainean al apărării a declarat, între altele, că obuzierele autopropulsate poloneze Krab (calibrul 155 mm) sunt deja pregătite pentru a fi folosite în luptă.

Kievul și Moscova rareori raportează pierderile suportate în război. Ministerul rus al apărării a recunoscut, în martie, moartea a peste 1.500 de militari în Ucraina. De atunci, nu au fost publicate date noi privind numărul militarilor ruși uciși în Ucraina.

La jumătatea lunii aprilie, președintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu pentru CNN că între 2.500 și 3.000 de soldați ucraineni au fost uciși de la începutul invaziei rusești. Potrivit lui, alți aproximativ 10.000 de militari au fost răniți. Iar la începutul lunii iunie, Zelenski a declarat că 60-100 de soldați ucraineni mor în fiecare zi în luptele din estul Ucrainei, iar alți aproximativ 500 sunt răniți. Potrivit acestuia, cea mai dificilă situație este în regiunea Donbas, în orașele Severodonețk și Lisiceansk.

În condiții de război, informațiile privind pierderile suportate de cele două părți beligerante nu pot fi confirmate în mod independent.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG