Linkuri accesibilitate

Risc sporit de infectare cu COVID-19, în Chișinău  


Responsabilii din sănătate spun că sistemul medical este pregătit să reacționeze la o eventuală situație de criză.
Responsabilii din sănătate spun că sistemul medical este pregătit să reacționeze la o eventuală situație de criză.

Numărul cazurilor noi de îmbolnăviri cu COVID-19 continuă să crească în Moldova, în ultimele șapte zile fiind înregistrate 1.853 de infectări, o majorare cu 82 la sută față de săptămâna trecută. Autoritățile din sănătate atenționează că în acest val nou pandemic este îngrijorătoare rata de contagiozitate.

Municipiul Chișinău a intrat din această săptămână în cod portocaliu de COVID-19, ceea ce presupune un risc sporit de infectare, iar orașele Ialoveni și Anenii-Noi sunt, deocamdată, în cod galben. Celelalte localități ale R. Moldova rămân în cod verde, adică în afara pericolului epidemiologic.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 14 decese cauzate de COVID.

„COVID-ul rămâne să fie un risc major pentru persoanele cu anumite patologii, în rândul cărora se atest un grad înalt de mortalitate. Protecția pentru ei rămâne să fie vaccinarea”, a declarat ministra sănătății, Ala Nemerenco, într-o conferință de presă.

Responsabilii din sănătate îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de igienă sanitară și dau asigurări că, după experiența ultimilor doi ani, sistemul medical este pregătit să reacționeze la o eventuală situație de criză.

Autoritățile sanitare mai notează că acoperirea vaccinală este joasă, înregistrând o rată de puțin peste 31 la sută, chiar dacă în ultimele săptămâni solicitările de imunizare sunt în creștere.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG