Linkuri accesibilitate

Roger Federer, legendă a tenisului, se va retrage după Cupa Laver


Tenismanul Roger Federer
Tenismanul Roger Federer

Legenda tenisului mondial Roger Federer a declarat că se va retrage din arena sportivă după ce va participa la Laver Cup, săptămâna viitoare.

Elvețianul în vârstă de 41 de ani a scris pe 15 septembrie pe rețelele de socializare că Laver Cup de la Londra va fi ultimul său eveniment ATP. El a spus că va mai juca tenis în viitor, dar nu în circuit. Federer a câștigat 20 de titluri de Grand Slam la simplu și este considerat de mulți drept cel mai bun jucător de tenis masculin din toate timpurile. El s-a luptat în ultimii ani cu accidentări la genunchi și încă nu a jucat în 2022 după o intervenție chirurgicală.

Federer scrie în mesajul său către fani că a jucat peste 1500 de meciuri în 24 de ani. „Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale”, a spus el.

Federer a câștigat primul său turneu de mare șlem la Wimbledon, în 2003. Ultimul său titlu major a fost la Australian Open 2018. El deține recordul de săptămâni consecutive ca cel mai bun jucător de tenis din lume, ocupând acest loc timp de 237 de săptămâni la rând.

Laver Cup este o competiție la crearea căreia a contribuit și Roger Federer. În cadrul Laver Cup, o echipă formată din jucători europeni intră în competiție cu o echipă reprezentând restul lumii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG