Linkuri accesibilitate

România: Circa o sută de protestatari au forțat marți intrarea în curtea Palatului Parlamentului


În jur de o sută de persoane au intrat marți în curtea Palatului Parlamentului, zona Senatului, în timpul unui protest împotriva obligativității certificatului verde pentru anumite categorii de angajati, protest organizat de Alianta pentru Unirea României, informează serviciul pentru România al postului nostru.

Jandarmii au blocat intrările în Parlament, iar Serviciul de Pază și Protecție a blocat accesul în Senat pentru ca protestatarii să nu intre în clădire. Jandarmeria Română a precizat într-un comunicat de presă că nu a folosit forța și că a purtat discuții cu protestatarii pentru a ieși din curtea Parlamentului.

Gigel Știrbu, parlamentar PNL, a declarat la Digi 24 că protestatarii ar fi vandalizat mai multe mașini aparținând unor oficiali. Ambasada Statelor Unite a confirmat faptul că un autovehicul care îi aparține a fost avariat în timpul protestului de astăzi din București, se arată întrun comunicat al Ambasadei, care mai precizează că, la acest moment, nu sunt disponibile informații suplimentare, scrie site-ul G4media. Ministrul de interne, Lucian Bode, a negat că ar exista vreo mașină vandalizată de protestatari. „Am înțeles că nicio mașină aparținând corpului diplomatic nu a fost vandalizată”, a spus Bode, potrivit sursei citate.

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei americane la București, David Muniz, a avut, astăzi o întâlnire cu președintele Senatului, Florin Cîțu. Mai multe AICI

XS
SM
MD
LG