Linkuri accesibilitate

România începe pe 15 ianuarie a două etapă a vaccinării anti Covid-19


Vaccinare anti-COVID 19 a cadrelor DSU la Spitalul MAI "Profesor Dr. Dimitrie Gerota", in Bucuresti, România, luni 11 decembrie 2021. Inquam Photos / Octav Ganea

În România, după 15 ianuarie, începe etapa a doua a campaniei de vaccinare, în care vor fi incluse persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, "în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate" și "lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale".

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că lista bolilor cronice stabilite pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID a fost definitivată și trimisă direcțiilor de sănătate publică.

În România, campania de vaccinare a început în 27 decembrie, în rândul cadrelor medicale, cu vaccinul BioNTech/Pfizer. Miercuri ar urma să ajungă în România și prima tranșă din vaccinul anti-COVID al companiei americane Moderna - sub 15.000 de doze, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG