Linkuri accesibilitate

România: convoiul cu ajutoare medicale pentru R.Moldova a fost amânat cu o zi


Membri echipei de medici și paramedici din Romania, venită în R.Moldova pentru o misiune umanitară de două săptămâni, 29 aprilie 2020
Membri echipei de medici și paramedici din Romania, venită în R.Moldova pentru o misiune umanitară de două săptămâni, 29 aprilie 2020

Actualizare: Ambasada României la Chișinău a precizat că ajutoarele medicale vor sosi joi, 7 mai. „Din motive obiective, acțiunile programate astăzi privind sprijinul României acordat Republicii Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID -19 se amână pentru mâine”, se arată în mesajul ambasadei.

------------------------------------------

Actualizare: Premierul Ion Chicu a anunțat că ajutoarele sanitare din România nu vor mai sosi, cum era planificat, pe 6 mai la Chișinău.

-----------------------------------------

Un convoi de 20 de camioane, încărcate cu ajutoare medicale pentru R.Moldova, pleacă miercuri dimineaţa, de la București, în prezenţa premierului Ludovic Orban, relatează Agerpres. Guvernul României a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută un ajutor umanitar pentru Republica Moldova, în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Este vorba de jumătate de milion de măști de protecție, 50 de mii de combinezoane, medicamente și consumabile, destinate spitalelor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Ajutorul a fost aprobat în timp ce la Chișinău sosise o echipa de medici și paramedici din România, care timp de două săptămâni își va asista colegii în combaterea pandemiei de coronavirus.

Ministrul român de Exterme, Bogdan Aurescu, a anunțat că va însoți convoiul în Republica Moldova, după ce săptămâna trecută a însoțit la Chișinău și echipa de medici români.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG