Linkuri accesibilitate

România a alocat 300 mii de euro pentru proiecte destinate societății civile și presei din R. Moldova


Ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, alături de președinta R. Moldova, Maia Sandu, 23 iulie, 2021
Ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu, alături de președinta R. Moldova, Maia Sandu, 23 iulie, 2021

Ministerul de Externe din România spune că a transferat 300.000 de euro destinați R. Moldova pentru implementarea de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente. Banii ajung la Chișinău prin intermediul fundației European Endowment for Democracy (EED), o organizație înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre.

Potrivit unei relatări IPN care citează un comunicat de presă de la Ambasada României, contribuția a fost anunțată de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, în timpul recentei sale vizite oficiale în Republica Moldova. Potrivit diplomației române, decizia ministrului Bogdan Aurescu a fost luată în continuarea contribuției voluntare similare, în valoare de 250.000 de euro, decise de ministrul român în noiembrie 2020, bani destinați, la fel, pentru implementarea de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente din Moldova.

Ambasada precizează că prin această măsură este reiterat angajamentul ferm al României de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv prin acțiuni de asistență oficială pentru dezvoltare și în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG