Linkuri accesibilitate

România accelerează vaccinarea anti Covid-19 în centrele universitare


România: Primul centru de vaccinare drive-through, deschis pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, 26 Aprilie 2021. Inquam Photos / Manases Sandor

În România se organizează o serie de „maratonuri” ale vaccinării anti Covid-19, la deschise pentru toată lumea, inclusiv cetățenii români din R. Moldova.

Primul a avut loc la Timișoara, între 23-25 aprilie. Peste 6.700 de oameni s-au vaccinat anti-COVID la Maratonul Vaccinării desfășurat timp de trei zile și trei nopți la Centrul Regional de Afaceri, cu peste 500 de voluntari, relatează Hotnews.ro.

Timișoara: maratorul vaccinării, 23 aprilie 2021
Timișoara: maratorul vaccinării, 23 aprilie 2021

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare din România, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că următorul maraton al vaccinării va avea loc pe 7, 8 și 9 mai, la București.

După maratonul din București, autoritățile iau în calcul organizarea unor evenimente similare și în alte orașe mari. Mai precis, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Craiova vor găzdui și ele un weekend de vaccinare la liber, pentru toată lumea, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

El a spus că datele care se iau în calcul sunt weekendul 14-16 mai sau următorul, 21-23 mai, data finală urmând să fie anunțată după consultări cu universitățile din aceste orașe.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG