Linkuri accesibilitate

România ar putea introduce certificatul Covid obligatoriu în sectorul public


În România, comisiile reunite juridică şi de sănătate din Senat au aprobat, marţi, cu majoritate de voturi, propunerea legislativă privind introducerea obligativității certificatului digital Covid pentru angajații din domeniul sanitar, public și privat. Certificatul Covid obligatoriu ar putea fi introdus și în instituțiile publice și de interes public. Angajații care vor alege să se testeze regulat, în loc de vaccinare, vor plăti singuri aceste teste – excepție fac cei care nu se pot vaccina din motive medicale.

Angajații care nu vor prezenta certificatul, pot și suspendați de la lucru timp de o lună, fără plată se mai precizează în inițiativa legislativă, aprobată în comisiile senatoriale.

Certificatul atestă vaccinarea anti Covid-19 cu schema completă, imunitatea natural după boală sau un test Covid negativ recent.

Dezbaterea proiectului de hotărâre în plenul Senatului ar putea avea loc miercuri, informează Hotnews.ro.

În acest moment, rata de vaccinare în România cu schema completă este de circa 30% din populația adultă, la fel ca în R. Moldova dar mult sub media din Uniunea Europeană, unde este de aproape 75%.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG