Linkuri accesibilitate

România are un nou premier interimar: mnistrul Apărării, Nicolae Ciucă


Ministrul apărării Nicolae Ciucă și șeful Forțelor Terestre ale Armatei SUA, James C. McConville.

În România, președintele României, Klaus Iohannis l-a desemnta pe ministrul Apărării, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, premier interimar după demisia lui Ludovic Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban și-a anunțat luni demisia din funcția de prim-ministru, în cadrul unei declarații la Palatul Victoria, spunând că nu vrea să se cramponeze de nicio funcție și anunțând că obiectivul său este să construiască o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD.

PNL a ieșit pe locul al doilea după scrutinul parlamentar de duminică și a înregistrat un scor cu 5 procente mai mic decât cel al PSD.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, după numărarea a 96,4% din voturile alegerilor parlamentare: PSD are 30%, PNL – peste 25%, USR – 15%, AUR – 8,7%, UDMR – 6%. Pro România nu intră în Parlament, în vreme ce PMP este la limită, așteptând numărarea tuturor voturilor din diaspora.

Președintele Klaus Iohannis a declarant luni că partidele de centru dreapta au obținut peste 50% din voturi la alegerile parlamentare și se „cristalizează rapid o coaliție” din acest spectru politic „care va putea propune un guvern”. Iohannis a precizat că, peste câteva zile, va convoca consultări la Palatul Cotroceni „pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România”.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG