Linkuri accesibilitate

România: de la 1 august intră în vigoare noi reguli de protecție sanitară


Președintele României, Klaus Iohannis.
Președintele României, Klaus Iohannis.

În România, președintele Klaus Iohannis a declarat că evoluția situației epidemiologice este îngrijorătoare dar că pentru moment, alegerile locale programate pentru 27 septembrie, nu trebuie anulate. Nu consider că există o situație scăpată de sub control, dar sunt focare unde numărul de pacienți e foarte mare” a spus Iohannis la o conferință de presă miercuri. Președintele a mai spus că o decizie va fi anunțată la mijlocul lunii viitoare.

În România erau înregistrate miercuri, 29 iulie, peste 48 de mii de cazuri de contaminare cu noul coronavirus și peste 2 mii 200 de decese legate de Covid-19.

Tot miercuri, 29 iulie, guvernul Orban a decis aplicarea de noi măsuri sanitare de protecție, care intră în vigoare de la 1 august. Măsurile se referă în special la purtarea măștii în spații publice deschise aglomerate. „ (…)este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice (...)”.

Tineri, la un concert la Mall Vitan, fără a respecta distanța socială.
Tineri, la un concert la Mall Vitan, fără a respecta distanța socială.

Aceste spații, precum și intervalele orare vor fi decise de autoritățile locale. S-a renunțat însă la impunerea de noi măsuri sanitare de distanțare socială pe plaje.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG