Linkuri accesibilitate

România: Guvernul a instituit carantină totală în orașul Țăndărei


Marcel Vela, ministrul român de Interne
Marcel Vela, ministrul român de Interne

Ministrul român de Interne, Marcel Vela, a anunțat că sâmbătă a fost adoptată Ordonanța militară 7 prin care orașul Țăndărei este pus în carantină totală. Carantina va fi impusă de forțele Ministerului de Interne alături de cele ale Ministerului Apărării Naționale. Nu vor mai putea intra și ieși decât mașinile de marfă, cele ale furnizorilor de utilități și cele ale autorităților publice centrale și locale.

Ministrul Vela spune că peste 60% din cazurile de COVID-19 din județul Ialomița provin din orașul Țăndărei. De asemenea și șapte din cei opt morți din județ. Țăndărei este al patrulea oraș ca mărime din județul Ialomița cu o populație totală de circa 14 mii de locuitori.

Ministrul Vela a mai anunțat și că, în conformitate cu aceeași ordonanță, sunt suspendate toate zborurile efectuate spre și dinspre Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran, pentru 14 zile, începând cu 5 aprilie ora 23:00, ora României.

Ministrul a mai spus în schimb că vor fi posibile plecări de curse charter cu personal muncitor către anumite țări cu care se va conveni în acest sens în prealabil.

Germania este una din primele țari din Uniunea Europeană care a anunțat deja că va primi câte 40 de mii de muncitori sezonieri în agricultură în aprilie și mai.

XS
SM
MD
LG