Linkuri accesibilitate

România: partidul extremist AUR crește în popularitate


George Simion, cofondator AUR în Parlamentul de la București, purtând o mască transparentă, în semn de protest față de regulile de protecție sanitară anti Covid-19, 21 decembrie 2020.

Sociologul Remus Ioan Stefureac, director Inscop şi coordonator al think-tank-ului Strategic Thinking Group, afirmă că în martie, partidul de extrema-dreptă AUR ar fi depăşit uşor USR-PLUS în preferinţele românilor, devenind al treilea partid din România conform intenţiei de vot.

„Începând din februarie 2021, AUR este al treilea partid din Romania în ceea ce priveşte intenţia de vot, aproape dublandu-şi scorul obţinut la alegerile din urmă cu 4 luni„ a scris Stefureac într-o postare pe Facebook, publicată de cotidianul Adevărul.ro.

Potrivti graficului prezentat de directoru institutului de cercetare a opinie publice Inscop, AUR – partid populist antisistem - figurează cu 15,3% din intenţia de vot a românilor, față de USR-PlLUS, cu 14,2%.

Partidul AUR are un deputat ales și în R. Moldova în persoana lui Boris Volosatîi, directorul liceului teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău.

Partidul AUR, condus de liderul cu convingeri unioniste George Simion, a obținut aproape 10% din voturi la alegerile românești din decembrie, intrând în parlament inclusiv grație rezultatelor bune din diasporă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG