Linkuri accesibilitate

România: președintele Iohannis cere restricții sanitare


București, Spitalul de Urgență, România, 19 octombrie 2021.
București, Spitalul de Urgență, România, 19 octombrie 2021.

În România, președintele Klaus Iohannis i-a convocat miercuri, la Cotroceni, pe cei responsabili cu instituirea „unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor. Orice alte teme trec în plan secund, nimic nu este mai presus de viață”a spus președintele, care a continuat: „Campania de vaccinare s-a mișcat mult prea lent”.

Marți, România a înregistrat cel mai negru bilanț de când a început pandemia de Covid.

În ultimele 24 de ore au fost 18.863 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Este cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemiei.

De asemenea, un record negativ a fost înregistrat și în ceea ce privește decesele cauzate de Covid. Autoritățile au raportat un număr de 574 de morți. La terapie intensivă sunt 1.805 pacienți în stare gravă, din care 36 sunt copii.

Mai multe AICI.

Pe de altă parte, se conturează o prelungire a actualei crize politice, după ce marți, toți candidații la funcții într-un viitor guvern USR condus de Dacian Cioloș au primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate din parlament, cu excepția candidatului la funcția de Ministru al Turismului.

Miercuri are loc votul în pleanul parlamentului dar teoretic propunerea Uniunii Salvați Români nu are nici o șansă de a obține majoritatea necesara, așa că președintele Iohannis va numi un nou candidat la funcția de premier, însărcinat cu formarea unui guvern.

XS
SM
MD
LG