Linkuri accesibilitate

România: premierul Orban anunță că starea de alertă se va prelungi și după 15 septembrie


Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că starea de alertă va fi prelungită și după 15 septembrie printr-o hotărâre de guvern ce va cuprinde și principalele reguli pentru desfășurarea scrutinului programat pentru 27 septembrie.

El a insistat că dacă sunt respectate măsurile impuse de autorități, atunci riscul apariției a unor focare de coronavirus ca urmare a alegerilor este minim.

„Eu cred că dacă toţi candidaţii respectă aceste reguli, eu cred că mai degrabă va avea un efect benefic”, a afirmat primul ministru.

O problemă ce trebuie rezolvată de către autorități este cea a stabilirii felului în care alegătorii pot fi identificați în ziua votului dacă poartă mască de protecție.

„Este principala problemă în ceea ce priveşte... Încă ne gândim cum soluţionăm această problemă (identificarea alegătorilor – n.r.)”, a mai spus Orban.

Starea de alertă poate fi prelungită de către guvern fără a fi nevoie de o aprobare a Parlamentului, iar, în cazul în care moțiunea de cenzură a PSD va trece [ luni, 31 august], Ludovic Orban tot poate prelungi starea de alertă ca prim-ministru interimar până la instalarea unui nou guvern.

Starea de alertă este în vigoare din 15 mai, fiind prelungită în mod repetat.

Mai multe: romania.europalibera.org

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG