Linkuri accesibilitate

România primește peste 1 milion de vaccinuri Pfizer/BioNTech și va lansa vaccinarea copiilor


Actualizare, marți, 1 iunie 2021:
Premeirul român Florin Cîțu a anunțat luni seară că de astăzi, marți, 1 iunie va putea începe vaccinarea anti-Covid a adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Prezent la inaugurarea Programului Naţional de Suport ”Din grijă pentru copii”, Cîțu a adresat și un îndemn pentru părinți. "Îi încurajez să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia", a mai spus prim-ministrul, potrivit Digi24.

-----------------------------------------------

La sfârșitul săptămânii trecute, tot Valeriu Gheorghiță anunța că vor începe pregătirile și pentru vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani, după ce vinerea trecută, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat vaccinarea minorilor între 12 și 18 ani cu produsul Pfizer/BioNTech.

Decizia finală aparține guvernelor, a precizat EMA. Italia a anunțat și ea că se pregătește de vaccinarea adolescenților.

În Germania - care se află în pragul alegerilor generale în septembrie - recomandarea EMA a provocat controverse: ministrul sănătății, Jens Spahn ar dori ca din vară, minorii să primească o ofertă de vaccinare anti Covid-19. Comisia independentă de Vaccinare nu a urmat exemplul EMA, atrăgând atenția că sunt prea puține date pentru a stabili dacă vaccinul este sigur pentru copii.

În Statele Unite și Canada, minorii se pot vaccina deja.

România a primit luni peste un milion de doze de vaccin anti Covid-19, produs de firma Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranșă de vaccin recepționată până acum.

„Procentul celor care au trecut prin boală şi care s-au vaccinat este de circa 30-35 la sută, aşa încât astăzi avem circa 4,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză şi 3,5 milioane cu două doze, cu schemă completă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul programului național de vaccinare, duminică seara, la postul de televiziune Digi24.

XS
SM
MD
LG